kind bellenblaas
Wanneer je aan het woord "brood" denkt of het woord leest of hoort, worden direct beelden en andere woorden opgeroepen die aan "Brood" gekoppeld zijn: Je ziet dan bijvoorbeeld een lekker broodje ham voor je. Je denkt aan andere woorden zoals smeren,snijden wit,bruin, tijgerbrood, kadetje,volkoren,voeding,etenswaar en pauze. Al die woorden en beelden zijn bij jou gekoppeld aan het woord "Brood".

Wij noemen het woord "Brood" een klassebegrip en al die woorden die eraan gekoppeld worden, wordt een schema genoemd.De ralatie tussen het woord "Brood" en de andere begrippen worden relatiebegrippen genoemd.

Ons brein bestaat uit een grote hoeveelheid schama's met klassebegrippen en relatiebegrippen. Die schema's worden in de loop van het leven gevormd en ziet er voor ieder mens anders uit. Het hangt af van wat je hebt geleerd en welke ervaringen je in je leven hebt opgedaan.
Een bakker zal bij het woord "Brood" aan hele anderewoorden en beelden denken dan een scholier in de pauze.

Een goede taalontwikkeling heeft direct invloed op de sociaal-emotionele ontwikkeling van de kleuter. Daarnaast is het de basis voor het ( begrijpend) lezen vanaf groep 3.

Inhoud van de cursus:
-  Wat is het belang van een goede taalontwikkeling en wat kunnen belemmeringen zijn?
-  Wat is de relatie tussen de taalontwikkeling en de sociaal-emotionele ontwikkeling?
-  Pratktisch aan de gang met gerichte observatie en een uitdagende speelomgeving.
                    < TERUG NAAR AANBOD

Datum & tijd

    Maandag 27 september 2021
    Maandag 1 november 2021
    Maandag 13 december 2021

Tijd: 19.00-21.30 uur

Locatie

Erasmus Universiteit
Plan uw route
Prijs: € 315,= p.p.
Ik wil me inschrijven!